Vergroot je opslagcapaciteit: Tips voor het kiezen van de juiste legbordstellingen

 

Magazijnruimte tekort? Wij geven tips!

Wil je je opslagruimte maximaliseren en je magazijn efficiënter indelen? Dan zijn magazijnstellingen jouw vriend! In dit artikel delen we handige tips om de perfecte legbordstellingen te kiezen, zodat je maximaal kunt profiteren van je opslagruimte.

Legbordstellingen: Een overzicht

Legbordstellingen zijn veelzijdige stellingkasten die ideaal zijn voor het opbergen van verschillende producten, dozen, kratten, retouren en verpakkingen. Door hun verstelbare planken bieden ze een flexibele/modulaire oplossing voor magazijnopslag. Wij helpen je de juiste legbordstellingen kiezen om je opslagcapaciteit per vierkante meter te vergroten.

Tip 1: Analyseer vooraf je opslag behoeften

Voordat je legbordstellingen aanschaft, is het belangrijk om je opslag behoeften te begrijpen. Denk na over het type goederen dat je wilt opslaan, de hoeveelheid ruimte die je beschikbaar hebt voor je voorraad, retouren en orderverwerking en eventuele specifieke eisen voor het type opslagsysteem. Dit helpt je om de juiste stellingmaterialen te kiezen die aan al je behoeften voldoen.

Tip 2: Kies voor duurzaamheid en kwaliteit

Investeer in legbordstellingen van hoogwaardige kwaliteit die lang meegaan. Duurzame stellingen zijn bestand tegen dagelijkse belastingen en slijtage, waardoor je op de lange termijn kosten bespaart. Controleer de materiaalkwaliteit en de constructie van de stellingen voordat je tot aankoop overgaat. Zeker op het gebied van magazijnstellingen geldt: “goedkoop = duurkoop”.

Tip 3: Let op veiligheid

Veiligheid staat altijd voorop in een magazijn. Zorg ervoor dat de legbordstellingen voldoen aan alle relevante veiligheidsnormen. Overweeg extra veiligheidsfuncties, zoals achterwanden en stevige bevestigingen, om ervoor te zorgen dat je goederen veilig en stabiel worden opgeslagen.

Zorg ervoor dat de stellingkast horizontaal en waterpas opgesteld staat en je gebruik maakt van stevige stijlen zodat niet alleen de legbordplanken de voorraad kunnen dragen maar ook de gehele stellage stabiel staat.

Tip 4: Flexibiliteit en aanpasbaarheid

Kies voor legbordstellingen die flexibel en aanpasbaar zijn. Hierdoor kun je de indeling van je magazijn gemakkelijk aanpassen aan veranderende behoeften en nieuwe inventaris. Verstelbare planken maken het mogelijk om verschillende soorten goederen op te slaan en de ruimte optimaal te benutten. Een dynamische magazijnruimte met modulair verstelbare stellingkasten vormt de basis voor een snelgroeiende start-up of andere bedrijfstak die groeipijn in het magazijn wil voorkomen.

Tip 5: Budgetbewustzijn

Stel een duidelijk budget vast voor de aanschaf van legbordstellingen en houd hier rekening mee bij het maken van je keuze. Zoek naar opties die binnen je budget passen zonder in te leveren op kwaliteit en functionaliteit. Vergelijk verschillende merken en leveranciers om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Bij Stellingkast.nl ben je altijd verzekerd van een eerlijke prijs en waar voor je geld. Je koopt immers rechtstreeks bij de producent!

Top 5 Praktische stellingkasten & opbergrekken

Op zoek naar opbergoplossingen? Bekijk deze handige opties:
Hier zijn enkele voorbeelden van beschikbare kasten:

Magazijnstelling #101
Afmetingen: H: 250 cm, B: 500 cm, D: 60 cm
Prijs: €937,02 excl. btw

Magazijnstelling #103
Afmetingen: H: 220 cm, B: 400 cm, D: 40 cm
Prijs: €680,42 excl. btw

Werkplaatskast #101
Afmetingen: H: 200 cm, B: 300 cm, D: 50 cm
Prijs: €813,00 excl. btw

Werkplaatskast #102
Afmetingen: H: 200 cm, B: 300 cm, D: 50 cm
Prijs: €1027,82 excl. btw

Wil je de perfecte kast voor jouw ruimte? Bij veel van deze aanbieders kun je de afmetingen aanpassen om een kast op maat te maken!

Kijk bij magazijnstelling voor meer informatie.

Kies welke bij jullie past! 

Door de juiste legbordstellingen te kiezen, kun je je opslagcapaciteit vergroten en je magazijn efficiënter maken. Analyseer je opslagbehoeften, investeer in kwaliteit en veiligheid, en kies voor flexibele en budgetvriendelijke opties. Met deze tips ben je goed op weg naar een geoptimaliseerde opslagruimte en een soepel lopend magazijnbeheer. 

Succes met het vergroten van je opslagcapaciteit, ben je op zoek naar maatwerk? Geen probleem! Wij denken graag met je mee.

 
Geplaatst in: Overig