image top

Stellingkast in poederlak, diverse kleuren mogelijk

Wat is poedercoaten

Poedercoaten is het aanbrengen van een laklaag op een metalen ondergrond, zoals ijzer, aluminium en staal. Verf in poedervorm wordt aangebracht met een poederpistool die het poeder statisch maakt zodat de poederverf het gehele materiaal bedekt, vervolgens gaan de materialen in de oven, daar smelt de poeder tot een harde laklaag.

Poedercoaten is een kwalitatief hoogwaardige afwerking. Het is sterk en het geeft de stellingkast een mooi en strak uiterlijk. Daarnaast is het ook nog eens milieuvriendelijk, omdat de poeders geen schadelijke oplosmiddelen bevatten. Ook geeft de poeder een extra bescherming tegen corrosie.

Het poedercoaten van de stellingkasten komt steeds vaker voor, wekelijks brengen wij diverse orders naar onze professionele poedercoater zodat de stellingkasten in de gekozen RAL kleuren kunnen worden voorzien van poederlak. Uiteraard is er dan een meerprijs van toepassing. Deze meerprijs kan per aanvraag weer anders zijn, mat zwart is bijvoorbeeld een veel voorkomende kleur, bij sommige kleuren kan er een extra toeslag van toepassing zijn vanwege de ombouw en schepkosten.

Indien een prijsopgave is gewenst horen wij dat graag, we maken dan een passende aanbieding.


image content middle

Kwaliteit van poedercoaten

De prima kwaliteit van het coaten kan niet altijd voorkomen, dat door schuiven van spullen, er krasjes op de legborden komen.

De matte poederlak is standaard in drie kleuren mogelijk: zwart (RAL 9005), wit (RAL 9010) en antraciet (RAL 7016). In zijdeglans is bijna iedere RAL kleur mogelijk. Soms is er een toeslag van toepassing, instelkosten en schepkosten.

Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Poedercoaten

- sterkere beschermlaag dan conventionele verf

- Standaard RAL kleuren

- ca. 2 a 3 werkweken levertijd

- meerprijs ca. 80% van standaard prijs

- keuze mat of glanzend

- Prachtig eindresultaat