image top

Metalen stellingkasten op maat, klik klem en klaar..

Het systeem

Onze stellingkasten zijn zeer geliefd door o.a. het handige "inklik" montagesysteem. Het beproefde inklik systeem, meer dan 30 jaar op de Nederlandse markt, biedt veelzijdigheid voor diverse toepassingen. De stellingkasten vinden hun weg niet alleen in magazijnen, maar worden toegepast van opbergrek in de kelder tot design-rack in de ontvangstruimte of in een woonomgeving.

Eenvoudige montage dankzij het kliksysteem, flexibiliteit door verstelbare legborden en vele maatvoeringen.

De basis bestaat uit stijlen, dragers en legborden. Veel accessoires zoals laden, vakverdeling, zijwanden, achterwanden, deurtjes enz...zijn beschikbaar. Dit geeft de mogelijkheid de stellingkasten in te zetten voor verschillende toepassingen.


De stellingkasten zijn vervaardigd van thermisch verzinkt metaal, een zinklaag aangebracht op het staal middels een thermisch proces zodat het materiaal beschermd is tegen corrosie . Dit resulteert in een strakke, industriële uitstraling. Daarnaast is er de mogelijkheid de stellingkasten te voorzien van een poederlak in een gekozen RAL kleur.

image content middle

Het materiaal (verzinkt staal)

De stellingkasten zijn van thermisch verzinkt staal (ook wel sendzimer verzinkt) vervaardigd. 

De materialen zijn middels deze zinklaag beschermd tegen roesten. Toch kan het materiaal wel gevoelig zijn voor vocht, wanneer de stellingkasten langdurig in vochtige ruimtes staan zal de glans verdwijnen en kan er ook uiteindelijk een “witte uitslag” ontstaan. Dit fenomeen kan voorkomen wanneer de stellingen lange tijd in erg vochtige niet geventileerde ruimtes staan.

Wanneer de onderdelen van de stellingkast langere tijd aan vocht zijn blootgesteld kan er dus witte uitslag ontstaan, maar in tegenstelling tot ijzer-roest, is zink roest waterdicht en kan het vocht dus niet dieper doordringen en zal de stelling niet doorroesten. Het is dan wel zo dat er aan de knipranden uiteindelijk roestvorming kan ontstaan omdat aan de randen de zinklaag minder is.

Sendzimir verzinkt staal afkomstig van moderne verzinklijnen heeft in het algemeen een egaal glanzend uiterlijk. Het vroeger veel voorkomende gebloemde oppervlak komt tegenwoordig nagenoeg niet meer voor en is alleen nog maar in grotere hoeveelheden op bestelling leverbaar. Het al dan niet gebloemd zijn van de zinklaag heeft overigens geen invloed op de kwaliteit van de laag. Reden voor de wijziging is het feit dat door milieuwetgeving het lood uit de verzinkbaden is verwijderd. Juist het aanwezige lood gaf aanleiding tot het ontstaan van een gebloemd oppervlak.

Kenmerken

- Sterk materiaal

- Veel verschillende maten 

- Altijd op voorraad (2 dagen levertijd)

- Veel accessoires (eigen ontwikkeling)

- Toepasbaar voor bijna alle toepassingen

- Altijd snel geholpen