10 Innovatieve manieren om legbordstellingen in je magazijn te gebruiken - Stellingkast

 

10 Innovatieve manieren om legbordstellingen in je magazijn te gebruiken

Bij het magazijnbeheer en online winkelen is het belangrijk dat alles soepel verloopt. Magazijnstellingen zijn hierbij echt onmisbaar. Ze zijn erg handig voor het opbergen van kleinere producten, waardoor het magazijn netjes blijft. Met legbordstellingen kun je niet alleen sneller werken, maar ook zorgen voor een betere indeling van het magazijn. Als goederen groter en zwaarder zijn dan zijn palletstellingen wellicht een beter optie. Kijk hier voor het verschil tussen een pallet- en legbordstelling.
Deze stellingen zijn speciaal ontworpen voor het opslaan van kleinere materialen en producten die met de hand worden gepakt. Hieronder zie je tien manieren waarop legbordstellingen je kunnen helpen om je magazijn te verbeteren.

1. Flexibele werkstations creëren

Gebruik legbordstellingen om handige werkplekken te maken voor medewerkers die orders verzamelen. Met planken die je kunt aanpassen en de mogelijkheid om lades en vakken toe te voegen, kunnen ze een fijne ruimte maken die goed bij hun werk past. 

2. Efficiënte orderpick routes

Zorg ervoor dat je magazijn goed georganiseerd is, zodat het makkelijk is om de bestelde producten te vinden. Gebruik hoge legbordstellingen tot 400 cm en diepe stellingen tot 80 cm. Op die manier kun je veel voorraad opslaan zonder dat het veel ruimte inneemt. Dit betekent dat de mensen die de orders verzamelen, minder ver hoeven te lopen en minder vaak misgrijpen.

3. Gebruik maken van verticale ruimte

Met legbordstellingen die tot 400 cm hoog kunnen, wordt het handig gebruiken van de ruimte veel makkelijker. Hierdoor kun je meer spullen opslaan zonder extra vloeroppervlak te gebruiken. Dat is ideaal voor magazijnen waar niet veel ruimte is. Je kunt de hoogte benutten om meer spullen op te slaan, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over te weinig ruimte op de vloer. Maak eventueel gebruik van opstapjes of krukjes om de voorraad bereikbaar te houden voor alle medewerkers.

4. Modulaire oplossingen voor groeiende bedrijven

Legbordstellingen zijn een geweldige oplossing voor bedrijven die steeds groter worden. Je kunt de planken aanpassen in stappen van 2,5 cm, wat betekent dat je de ruimte optimaal kunt benutten, hoe groot je bedrijf ook wordt. En als je bedrijf nog verder groeit, is het systeem super makkelijk uit te breiden of aan te passen. 

5. Aangepaste opslag voor diverse producten

Zet producten van gelijke formaten op dezelfde plank of stelling en gebruik accessoires zoals vakverdelers, schuifschotten en lades om de opslag helemaal aan te passen aan verschillende producten. Dit is vooral handig voor webshops die allerlei soorten spullen verkopen, het helpt om alles georganiseerd te houden en gemakkelijk terug te vinden.

6. Veiligheid en organisatie met accessoires

Achter- en zijwanden, inclusief perfo-opties met inhanghaken, verbeteren niet alleen de veiligheid door te voorkomen dat producten vallen, maar bieden ook extra opslagmogelijkheden voor klein gereedschap en materialen. Met deze toevoegingen blijven je spullen veilig op hun plek en heb je meer ruimte om alles georganiseerd te houden.

7. Optimaliseren van de voorraadtoegankelijkheid

Door de legbordstellingen op een handige plek te zetten en alles goed te ordenen, wordt het veel makkelijker om bij je spullen te komen. Dat is belangrijk als je snel bestellingen wilt afhandelen. Het betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan het zoeken naar en pakken van producten, zo kun je sneller werken.

8. Showroom en opslag in één

Legbordstellingen zijn ideaal als showroomstelling, ze leggen de focus op het product en geven de winkel een industriële look. Tegelijkertijd kunnen ze ook gebruikt worden als opslagruimte om de voorraad te bewaren. Dit is handig voor bedrijven die hun producten willen laten zien en tegelijkertijd goed willen opslaan. Het bespaart ruimte en maakt het gemakkelijk voor klanten om te zien wat je verkoopt.

9. Duurzame opslagoplossingen

Legbordstellingen kunnen veel gewicht dragen, tot ongeveer 200 kg per plank, afhankelijk van de grootte van het vak. Ze zijn heel stevig en gaan lang mee. Dit betekent dat je er veel spullen op kunt leggen zonder doorbuigen, zelfs niet na lange tijd. Ze zijn dus heel fijn voor het opslaan van allerlei dingen in je magazijn of winkel.

10. Geautomatiseerde orderpicksystemen integreren

In modernere magazijnen kunnen legbordstellingen samenwerken met slimme systemen, zoals geautomatiseerde orderpicksystemen, om bestellingen sneller te verwerken. Zo gaat het werk vlotter en zijn er minder fouten.

Door slimme legbordstellingen te gebruiken, kunnen magazijnen niet alleen meer spullen opslaan, maar ook efficiënter werken. Ze kunnen beter aan de eisen voldoen die aan opslag en orderverwerking worden gesteld. Dit betekent dat medewerkers minder tijd nodig hebben om spullen te vinden en meer tijd kunnen besteden aan het vinden van bestellingen. 

 
Geplaatst in: Overig