Waarom kiezen voor legbordstellingen voor jouw magazijn? - Stellingkast

 

Waarom kiezen voor legbordstellingen voor jouw magazijn?

Als magazijnbeheer belangrijk voor je is, dan is het kiezen van de juiste opslagsystemen helemaal een belangrijke beslissing. Legbordstellingen, met hun veelzijdigheid en robuustheid, bieden een reeks voordelen die ze tot de ideale keuze maken voor een breed scala aan magazijntoepassingen. In dit artikel duiken we dieper in de redenen waarom stellingkasten, met name metalen magazijnstellingen, een verstandige investering zijn voor jouw magazijnopslag, met name voor de opslag van kleine materialen en producten die met de hand worden gepakt.

Eén van de grootste voordelen van legbordstellingen is de veelzijdigheid. Met de mogelijkheid om de hoogte van schappen in stappen van 2,5 cm aan te passen, kun je de ruimte in jouw magazijn naar wens indelen. Of je nu grote of kleine items opslaat, de aanpasbaarheid van legbordstellingen maakt ze geschikt voor vrijwel elk type product.

Maximale ruimtebenutting

In moderne magazijnen is het maximaliseren van de beschikbare ruimte belangrijk voor efficiëntie en winst per m2. Legbordstellingen of palletstellingen bieden een uitstekende oplossing voor het benutten van de beschikbare ruimte. Door gebruik te maken van verstelbare schappen kun jij als magazijnbeheerder de hoogte van de schappen aanpassen in stappen van 2,5 cm. Hierdoor kun jij zelf de ruimte aanpassen aan de specifieke vereisten van jouw opslag behoeften. Of het nu gaat om het opslaan van grote items die veel verticale ruimte nodig hebben of om kleinere producten die meer schapdichtheid vereisen, legbordstellingen bieden jou deze flexibiliteit.

Daarnaast kunnen legbordstellingen worden aangepast aan de beschikbare vloeroppervlakte zonder dat er extra ruimte nodig is. Met hoogtes tot 400 cm en dieptes tot 80 cm kun jij de verticale ruimte maximaliseren en meer goederen opslaan zonder dat er extra vierkante meters nodig zijn. Dit is vooral voordelig voor magazijnen die te maken hebben met beperkte ruimte, zoals magazijnen in stedelijke gebieden waar de kosten van vastgoed hoog zijn.

Duurzaamheid en draagkracht

Een ander belangrijk aspect van legbordstellingen is hun duurzaamheid en draagkracht. Metalen legbordstellingen zijn ontworpen om een aanzienlijk gewicht te dragen, met een draagvermogen van circa 200 kg per legbord, afhankelijk van de breedte en diepte per vak. Dit maakt ze geschikt voor de opslag van een breed scala aan materialen, variërend van lichte tot zware voorwerpen. Door hun robuuste constructie bieden legbordstellingen een langdurige opslagoplossing die bestand is tegen dagelijkse belastingen en slijtage in een magazijnomgeving.
Bovendien vereisen legbordstellingen minimaal onderhoud, wat resulteert in lagere operationele kosten op de lange termijn. Omdat ze bestand zijn tegen corrosie en andere vormen van schade, hebben ze geen regelmatige vervanging of reparatie nodig, wat bijdraagt aan de algehele kostenefficiëntie van jouw magazijn.

Efficiëntie voor orderpickers

Efficiënte orderpicking is belangrijk voor het soepele verloop van magazijnactiviteiten en het voldoen aan de vraag van klanten. Legbordstellingen dragen bij aan de efficiëntie van orderpickers door een georganiseerde en overzichtelijke opslagomgeving te bieden. Door een duidelijke magazijnindeling en gemakkelijke toegang tot producten kunnen orderpickers sneller en nauwkeuriger orders verzamelen.

Daarnaast verminderen legbordstellingen de kans op fouten en vertragingen in het orderpickproces. Met items duidelijk gelabeld en opgeslagen op hun aangewezen locaties, kunnen jouw orderpickers snel en efficiënt de benodigde producten vinden, wat resulteert in een hogere productiviteit en een kortere doorlooptijd van bestellingen. Dit leidt op zijn beurt tot een hogere klanttevredenheid en een verbeterde reputatie voor jouw bedrijf. Werk de juiste looproutes uit en geniet van een perfecte magazijnindeling.

Veiligheid en organisatie

Veiligheid is een topprioriteit in elk magazijn en legbordstellingen dragen bij aan een veilige werkomgeving door middel van verschillende functies en accessoires. Optionele accessoires zoals achter- en zijwanden, evenals vakverdelingen en lades, helpen bij het organiseren en beveiligen van opgeslagen goederen.
Achter- en zijwanden voorkomen dat goederen van de stellingen vallen, waardoor het risico op ongevallen en schade wordt verminderd. Vakverdelingen en lades bieden een geordende manier om kleinere items op te slaan, waardoor het gemakkelijker wordt om ze te vinden en te gebruiken. Door een systematische en goed georganiseerde opslagomgeving te maken, dragen legbordstellingen bij aan een veilige en efficiënte werkomgeving voor jezelf en de veiligheid van je collega’s.

Speciaal ontworpen voor webshops

Voor e-commerce bedrijven zijn legbordstellingen bijzonder geschikt omdat ze modulair zijn op te bouwen en daarmee efficiënt zijn te maken voor iedere branche. Met de groeiende vraag naar snelle leveringen en een breed assortiment aan producten, bieden legbordstellingen een ideale opslagoplossing voor kleine en middelgrote webshops. Bij de extreem grote e-commerce partijen zijn legbordstellingen vaak een aparte sectie of onderdeel van het totale magazijn. Ben jij starter, middelgroot of al marktleider? Stellingkast voorziet je in alle gevallen van passend advies op het gebied van maatwerk magazijnstellingen.

Door de mogelijkheid om vakken aan te passen en op maat te maken, kunnen webshops hun opslagsysteem optimaliseren voor de specifieke behoeften van hun productassortiment. Dit maakt het gemakkelijker om producten te vinden en te verzenden, waardoor de algehele operationele efficiëntie wordt verbeterd. Bovendien kunnen legbordstellingen gemakkelijk worden uitgebreid en aangepast aan de groeiende behoeften van een webshop, waardoor ze een flexibele en schaalbare opslagoplossing bieden voor groeiende bedrijven.

Eenvoudig uit te breiden en aan te passen

Als een bedrijf groeit, is het belangrijk dat het opslagsysteem mee kan groeien. Legbordstellingen bieden de flexibiliteit om gemakkelijk uit te breiden en aan te passen aan veranderende behoeften. Met hun modulaire ontwerp kunnen legbordstellingen worden uitgebreid met extra secties of accessoires om tegemoet te komen aan een groeiend aantal producten.

Legbordstellingen bieden een scala aan voordelen voor magazijnbeheerders, variërend van maximale ruimtebenutting tot verbeterde efficiëntie en veiligheid. Door hun aanpasbaarheid en duurzaamheid zijn legbordstellingen een ideale opslagoplossing voor magazijnen van elke omvang en industrie. Met hun vermogen om te voldoen aan de groeiende vraag naar snelle en efficiënte orderafhandeling, zijn legbordstellingen een onmisbaar onderdeel van moderne magazijnen en distributiecentra.

 
Geplaatst in: Overig