image top

Veel afmetingen standaard uit voorraad leverbaar.

Hoogte van de stelling:

De hoogte wordt uiteraard bepaald door de maat van de verticale staanders. Deze zijn leverbaar van 50cm tot 300cm. Op bestelling is zelfs een hoogte van 400cm mogelijk. Wij kunnen indien gewenst de stijlen ook op maat leveren in stappen van 10cm.
De stijlen hebben een breedte van 37 mm. en een diepte van 36 mm.
In beide zijden is een profiel gestanst waar de dragers (t.b.v. de legborden) in geklikt kunnen worden, de legborden kunnen hierdoor elke 2,5cm op hoogte geplaatst worden.
De staander is als dubbel T-profiel gewalst van 1,2 mm dik staal, doordat er 7 verticale zettingen zijn verkregen geeft dit uitermate veel stevigheid. De stijlen kunnen afzonderlijk tot 1.000 kg. belast worden, dit is natuurlijk wel afhankelijk van de plaatsing van de legborden en de onderlinge verticale afstand tussen de schappen.

Twee stijlen vormen tezamen met de dieptedragers de complete staanders. Een stellingkast bestaande uit 1 sectie bevat dus 4 verticale stijlen.

Diepte van de stelling:

De opgegeven diepte is de netto maat van de legborden. De stijlen steken zowel voor als achter 1,2cm uit waardoor de totale diepte bij de staanders 2,5cm dieper is.
De legborden zijn meestal 20cm, 30cm en 40cm diep.
Indien gekozen wordt voor een diepere maat, zullen twee of drie legborden achter elkaar geplaatst worden in de dieptedrager. De vouwranden van de legborden geven sterkte en daardoor zal de belasting van het legbord verhoogd worden.

image content middle

De breedte van een sectie:

De legborden zijn in 6 breedtes beschikbaar, de opgegeven breedte is de zogenaamde ‘hart op hart’ maat tussen de stijlen.
De netto maat tussen de stijlen is echter 3,5cm smaller.
De totale breedte van de opgetelde secties is ongeveer 5cm breder dan de som van de legbordmaten. Dit omdat de stijlen geheel links en rechts nog wat uitsteken.

Diepte van de stellingkast:

De diepte varieert van 20cm tot 80cm. Bij stellingkasten die dieper dan 40cm zijn worden meerdere legborden achter elkaar geplaatst (samengestelde legborden). De samengestelde legborden kunnen een hogere belasting aan, de enkele legborden komen strak achter elkaar te liggen en vormen tezamen een vlak legbord.

Voorbeelden samengestelde legborden (legborden tot 100cm breed):

- 50cm diep → legbord van 30cm plus 20cm.

- 60cm diep → twee legborden van 30cm.

- 70cm diep → een legbord van 40cm plus 30cm.

- 80cm diep → twee legborden van 40cm.

Bij legborden met een breedte van 115cm en 130cm is het altijd een combinatie van legborden met een diepte van 20cm en 30cm.

Kenmerken

- Sterk materiaal

- Veel verschillende maten 

- Altijd op voorraad (2 dagen levertijd)

- Veel accessoires (eigen ontwikkeling)

- Toepasbaar voor bijna alle toepassingen

- Altijd snel geholpen