Het is mogelijk om onze stellingkasten te laten poedercoaten. Mat zwart is op dit moment erg populair en is als industriele kast in de woonkamer een echte eye-catcher.

Poedercoaten is het aanbrengen van een deklaag op een metalen ondergrond, zoals ijzer, aluminium en staal. Dit wordt aangebracht met een poederpistool die het poeder statisch maakt. Vervolgens gaat het in de oven en daar smelt de poeder tot een harde laag.
Poedercoaten is een kwalitatief hoogwaardige afwerking. Het is sterk en het heeft een mooi en strak uiterlijk. Daarnaast is het ook nog eens milieu vriendelijk, omdat de poeders geen schadelijke oplosmiddelen bevatten. Ook geeft de poeder een goede bescherming tegen corrosie.

Wij laten uw bestelling speciaal coaten en wordt dus na opdracht speciaal naar de coater verstuurd. Het procedé en de vervoerskosten maken dit wel relatief duur.
Om te weten wat de kosten zullen zijn kunt u een samengestelde configuratie x2 doen. In de meeste gevallen komt u dan goed uit.
Ondanks de prima kwaliteit van het coaten moet u er wel rekening mee houden dat de materialen niet krasvast zijn.
Als u regelmatig spullen in en weer uit de stelling haalt en daar ook mee schuift zullen er krassen op de legborden komen.
Maar bij normaal gebruik blijft de kast prachtig en kan het jarenlang mee.

Er zijn veel mogelijkheden met poedercoaten.
In mat zijn standaard drie kleuren mogelijk: zwart, wit en antraciet. In zijdeglans is bijna iedere kleur mogelijk.
Vraag gerust naar de mogelijkheden.