Verbeter je magazijnindeling met slimme legbordstelling oplossingen - Stellingkast

 

Verbeter je magazijnindeling met slimme magazijnstelling oplossingen

In een wereld waar snelheid, efficiëntie en optimalisatie de sleutel zijn tot succes in magazijnbeheer, spelen legbordstellingen een belangrijke rol. Deze veelzijdige opslagsystemen bieden tal van voordelen voor magazijnen van elke grootte, vooral als het gaat om de opslag van kleine materialen en producten die met de hand worden gepakt. In dit artikel verkennen we hoe slimme legbordstelling oplossingen je magazijnindeling kunnen verbeteren, de efficiëntie kunnen verhogen en de workflow kunnen optimaliseren.

Flexibiliteit en aanpasbaarheid

Met verstelbare schappen die in stappen van 2,5 cm kunnen worden ingedeeld, bieden ze de mogelijkheid om de opslagruimte te personaliseren naar de specifieke behoeften van je magazijn. Dit maakt het niet alleen mogelijk om ruimte te maximaliseren, maar ook om de indeling aan te passen als je voorraadbeheer behoeften veranderen. De variëteit in hoogtes (van 200 cm tot 400 cm) en dieptes (tot 80 cm) zorgt ervoor dat je de beschikbare ruimte in je magazijn optimaal kunt benutten.
Ze zijn perfect voor de opslag van kleine materialen en producten die vaak door webshops worden gebruikt. Deze producten vereisen een opslagsysteem dat niet alleen efficiënte toegang en eenvoudige orderpicking mogelijk maakt, maar ook veilig en georganiseerd is. Door gebruik te maken van de standaardaccessoires zoals achterwanden, zijwanden (beide ook beschikbaar in perfo met inhanghaken), vakverdeling (via vakverdeelsets en schuifschotten) en lades, kun je een op maat gemaakte opslagoplossing creëren die aan al deze eisen voldoet.

Verbeterde toegankelijkheid en orderpicking

Steeds vaker verwacht de klant; Nu besteld = binnen 12 uur geleverd. Kijk maar naar de premium zendingen en grote E-commerce platformen waarbij je in de middag besteld en je pakketje voor 22:00 uur in huis kan hebben. Als jij ook snel wil leveren aan klanten, dan is iedere minuut er één. Een goed georganiseerd magazijn is daarbij essentieel voor snelle en efficiënte orderpicking. Legbordstellingen verbeteren de toegankelijkheid van producten, waardoor orderpickers minder tijd kwijt zijn aan het zoeken naar items. Dit leidt tot snellere doorlooptijden en een hogere tevredenheid bij klanten. Bovendien zorgt de mogelijkheid om stellingen te koppelen voor een naadloze uitbreiding van je opslagsysteem, waardoor je een samenhangende en efficiënte indeling kunt creëren die meegroeit met je bedrijf.

Duurzaamheid en kostenbesparing

Legbordstellingen zijn niet alleen veelzijdig en aanpasbaar, maar ook uiterst duurzaam. Met een belastingscapaciteit van circa 200 kg per legbord (afhankelijk van de breedte en diepte per vak) bieden ze een robuuste oplossing voor magazijnopslag. Deze duurzaamheid zorgt voor een langdurige investering die de operationele kosten verlaagt, omdat de behoefte aan vervanging of reparatie van stellingen wordt geminimaliseerd.

Optimalisatie van de ruimte

“Tijd is geld”, maar ook ruimte is geld! De juiste magazijnindeling maakt optimaal gebruik van beschikbare ruimte en minimaliseert verspilde gebieden. Legbordstellingen bieden de unieke mogelijkheid om zowel horizontaal als verticaal ruimte te benutten, waardoor je meer producten kunt opslaan in minder vierkante meters. Dit is vooral voordelig voor magazijnen in stedelijke gebieden waar de ruimte beperkt en kostbaar is.
Het verbeteren van je magazijnindeling met slimme legbordstelling oplossingen biedt tal van voordelen, van verhoogde flexibiliteit en efficiëntie tot kostenbesparingen en betere benutting van de ruimte. Door de veelzijdigheid en aanpasbaarheid van legbordstellingen te omarmen, kun je een opslagsysteem creëren dat niet alleen vandaag werkt, maar ook klaar is voor de toekomstige groei en veranderingen binnen je bedrijf.
Met de juiste planning en implementatie kunnen legbordstellingen een sleutelrol spelen in het optimaliseren van je magazijnprocessen, het verbeteren van de workflow en het ondersteunen van de algehele bedrijfsvoering. Heb je advies nodig voor jouw ruimte? Neem contact met ons op en wij geven je graag advies op maat!

 
Geplaatst in: Overig