Bijkeuken

Stellingkast.nl B.V.

Een stellingkast voor op de zaak of gewoon voor thuis

De rekken worden toegepast als opbergrek in de garage of schuur. Als archiefkast of magazijnstelling op de zaak.

U bent aan het juiste adres, ons doel is onze klanten op een prettige manier te voorzien van een juist gekozen stellingkast welke qua maatvoering en toepassing aan de behoefte voldoet. Nee, we zijn geen internet doorvoer shop, wij leveren de materialen uit eigen voorraad welke wij importeren of laten fabriceren. We zijn met ons kantoor en magazijn gevestigd in Lelystad, u bent natuurlijk altijd welkom om de verschillende systemen te komen bekijken.

Zolder

De verzinkte legbordstellingen zijn vanuit de oorsprong (ergens in de jaren zeventig) ontwikkeld als magazijnstelling. Inmiddels is het zo dat onze industriële stellingkast op tal van plekken wordt toegepast, zeker ook door de verschillende accessoires welke we de afgelopen jaren ontwikkeld hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan deurtjes, zijwanden, achterwanden enz.

Door o.a. de robuuste metalen uitstraling zijn ook architecten onder de indruk van het materiaal en worden de stellingkasten ook wel toegepast als designkast in vergaderruimtes of voor thuis.

Uw stellingkast is altijd snel aan te passen aan een nieuwe situatie. De verschillende onderdelen en accessoires kunnen we snel uit voorraad leveren, het is dan ook fijn dat mede door de eenvoudige montage uw stellingkast snel weer aan de nieuwe wensen kan worden aangepast.

 
Magazijn

Configurator

Dankzij onze configurator kunt u eenvouding een stellingkast samenstelling die precies aansluit bij uw situatie. Hoogte, diepte, breedte en legborden kunt u eenvoudig aanpassen.

Op diverse plaatsen in onze site kunt u deze configurator vinden.

 
 
  1. Kies de gewenste afmetingen in de selectie boxen.
  2. Er wordt een tekening gemaakt van uw stellingkast.
  3. Vervolgens kunt u alle maten nog aanpassen en accessoires toevoegen.
Stellingkast configureren in 4 klikken hoogte
Boekenkast

Materiaal

Onze stellingkasten zijn vervaardigd van verzinkt staal. Om het staal tegen roest te beschermen is het materiaal thermisch verzinkt (Sendzimir).

Sendzimir of voorverzinkt staal is na het walsen in een zinkbad gegaan zodat het tegen corrosie (roest) is beschermd. Het zinkbad heeft een temperatuur van 450-500 graden celcius. De laagdikte van het zink wordt geregeld door een bepaalde afblaastechniek om een gelijkmatige dikte van de zinklaag te verkrijgen.

 
kast

De verzinkte platen staal worden vervolgens verwerkt in de fabriek waar deze in de juiste vorm geperst en gevouwen worden. Deze vouwranden geven de onderdelen extra stevigheid en belastbaarheid. Zo kunnen de verticale stijlen tot wel 1.000 kg belast worden, afhankelijk van het aantal legbord niveaus en natuurlijk loodrechte plaatsing van de staanders.

Door in de diepte meerdere legborden te combineren kunnen we ook per niveau een een draagvermogen tot 200 kg per legbord realiseren, uitgegaan van een gelijkmatige belasting.

 
kast

Wanneer de onderdelen van de stellingkast langere tijd aan vocht zijn blootgesteld kan er witte uitslag ontstaan, maar in tegenstelling tot ijzer-roest, is zinkroest waterdicht en kan het vocht dus niet dieper doordringen en kan de stelling niet doorroesten. Het is dan wel zo dat er aan de knipranden uiteindelijk roestvorming kan ontstaan omdat aan de randen de zinklaag minder is.